Search and Hit Enter

Grijze terrazzo tegels in de badkamer: 10x Inspiratie ontwerpen!

Grijze terrazzo tegels bestaan natuurlijk al veel langer, maar vooral de laatste jaren zien we ze steeds vaker gebruikt worden door interieurontwerpers over heel de wereld. Overweeg jij ze ook, maar ben je benieuwd hoe dat eruit kan komen te zien? Laat je inspireren door de mooie badkamerontwerpen op deze pagina.

Grijze terrazzo tegels zijn een tijdloze en veelzijdige keuze voor badkamers. Dankzij hun unieke, speelse textuur en robuuste uitstraling worden ze steeds vaker gebruikt in moderne interieurs. Of je nu kiest voor een minimalistische, industriële look of juist een warme, luxe sfeer wilt creëren, grijze terrazzo tegels bieden eindeloze mogelijkheden.

In dit artikel delen we 10 inspirerende badkamerontwerpen waarin terrazzo de hoofdrol speelt. Laat je verrassen door de creativiteit en variatie van deze stijlvolle badkamers.

1. Met beton en hout

In een modern appartement in Zarichnny, ontworpen door het interieurontwerpbureau FILD, wordt de badkamer gekenmerkt door eenvoud, functionaliteit en een minimalistische uitstraling. Het ontwerp is perfect voor mensen die houden van een opgeruimd en sereen interieur.

badkamer grijze terrazzo tegels met beton hout
Fotografie: Andrey Bezuglov

Wat deze badkamer bijzonder maakt, is de combinatie van ruwe elementen en verfijnde details. De grijze terrazzo tegels bedekken zowel de wanden als de vloer, waardoor een naadloze en strakke look ontstaat. Deze tegels voegen een subtiele textuur toe en zorgen voor een robuuste basis, perfect voor een industriële uitstraling.

Daarnaast brengt het gebruik van hout een warm en luxe contrast. Het op maat gemaakte houten badkamermeubel, dat over de volledige lengte van de ruimte loopt, biedt niet alleen praktische opbergruimte, maar geeft ook een warme, natuurlijke toets aan de badkamer. De twee spiegels boven het meubel creëren symmetrie en ruimtelijkheid.

badkamer grijze terrazzo tegels met beton hout
Fotografie: Andrey Bezuglov

Een ander opvallend detail is de houten blokstructuur bij het vrijstaande bad, die perfect aansluit op het strakke, natuurlijke ontwerp van de rest van de ruimte. Deze combinatie van materialen – ruwe betonlook, grijze terrazzo en warme houtaccenten – maakt deze badkamer tot een inspirerend voorbeeld van hoe je stoer en luxe kunt combineren in één ruimte.

badkamer grijze terrazzo tegels met beton hout
Fotografie: Andrey Bezuglov

2. Grijze terrazzo tegels op de vloer, wand en zelfs het plafond

In het Rybalsky Apartment, gelegen in Kiev, creëerden de ontwerpers van FILD design thinking company een opvallende badkamer die alle verwachtingen overtreft. Deze badkamer is volledig bedekt met grijze terrazzo tegels – van de vloer en wanden tot zelfs het plafond – waardoor een bijzonder monolithisch effect ontstaat.

glazen wand badkamer terrazzo tegels vloer wanden plafond
Fotografie: Andrey Bezuglov

De badkamer is geïntegreerd als een zwevende kubus die de hoofdslaapkamer van de rest van het appartement scheidt. Dit indrukwekkende ontwerp werkt als een centraal element in het interieur van het appartement en straalt een stoere industriële sfeer uit. Ondanks de massieve uitstraling van de terrazzo, voegt de toepassing van glazen elementen een gevoel van openheid en transparantie toe.

glazen wand badkamer terrazzo tegels vloer wanden plafond
Fotografie: Andrey Bezuglov

Een ander verrassend detail is het gebruik van waterafstotende stoffen gordijnen, die via afstandsbediening eenvoudig kunnen worden aangepast. Deze high-tech oplossing draagt bij aan de functionaliteit en luxe van de ruimte. Een grote groene kamerplant zorgt voor een frisse, natuurlijke touch en brengt wat kleur in het verder neutrale kleurenpalet.

Dit ontwerp laat perfect zien hoe grijze terrazzo tegels zelfs de meest minimalistische en industriële badkamers kunnen versterken, door een gevoel van samenhang en moderniteit te creëren.

glazen wand badkamer terrazzo tegels vloer wanden plafond
Fotografie: Andrey Bezuglov

3. Kleine hotelchique badkamer met terrazzo

Dit luxe duplex penthouse, gelegen in een gebouw uit de jaren 1890, heeft een badkamer die ondanks zijn compacte formaat een grootse uitstraling heeft. De badkamer, ontworpen in een stijl die doet denken aan een luxe hotel, is voorzien van Bricmate Norrvange terrazzo tegels, geïnspireerd door Gotlandse kalksteen. Deze tegels, die te vinden zijn op zowel de vloer als de wanden, zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer in de badkamer.

grijze terrazzo tegels kleine luxe hotelchique badkamer sfeer
Fotografie: Johansson

De badkamer is slim ingedeeld met een inloopdouche voorzien van zowel een regendouche als een handdouche. Ondanks het compacte formaat is er voldoende ruimte voor opbergruimte en zelfs een wasmachine en droger, wat deze ruimte zowel functioneel als stijlvol maakt. Het op maat gemaakte badkamermeubel, ook bekleed met terrazzo, sluit perfect aan bij het strakke ontwerp.

grijze terrazzo tegels kleine luxe hotelchique badkamer sfeer
Fotografie: Johansson

Een muurbrede spiegelkast met een geïntegreerde ledstrip boven de wastafel versterkt de luxe uitstraling. De verlichting creëert niet alleen een warme gloed, maar benadrukt ook de verfijnde afwerking van de ruimte. Deze badkamer is het bewijs dat terrazzo tegels niet alleen robuust en praktisch zijn, maar ook luxe kunnen uitstralen in kleinere ruimtes.

4. Met marmer, hout en betonstuc

In het Apartment in Kyiv, ontworpen door Lera Brumina, komt mid-century modern tot leven in een verfijnd en warm ontwerp. De kleine badkamer, ensuite aan de master bedroom, is praktisch en minimalistisch ingedeeld. Grijze terrazzo tegels, gecombineerd met naadloze betonstuc, zorgen voor een rustige en strakke uitstraling.

Deze microcement wanden zijn de laatste jaren super populair geworden, en dit ontwerp laat dus zien hoe mooi je het kunt combineren met tegels.

grijze terrazzo tegels met hout betonstuc
Project: Lera Brumina

Het opvallende element in deze badkamer is het op maat gemaakte badkamermeubel van bamboehout, dat perfect samenkomt met de luxe marmeren wastafel en de op maat gemaakte wandspiegel. Deze combinatie van natuurlijke en luxe materialen voegt warmte en verfijning toe aan de ruimte, terwijl het de mid-century moderne stijl versterkt.

grijze terrazzo tegels met hout betonstuc
Project: Lera Brumina

5. Met witte accenten

In een appartement bij Oliwa Park in Gdańsk, geïnspireerd door de stijl van de jaren ’50, komt een charmante badkamer tot leven. Ondanks het compacte formaat, is de badkamer praktisch ingericht met een ruime inloopdouche links, een toilet rechts en een wastafel in het midden.

badkamer grijze terrazzo tegels witte accenten
Fotografie: Tom Kurek

De grijze terrazzo tegels op de vloer en wanden zorgen voor een moderne, robuuste uitstraling. Wat dit ontwerp echter uniek maakt, is de toevoeging van een witte strook bovenaan de wanden, die zorgt voor een knusse en uitnodigende sfeer. Witte accenten, zoals de wastafel, kranen, douche en radiator, versterken dit gevoel van frisheid en helderheid. Het houten badkamermeubel zorgt voor een warm contrast in deze lichte ruimte.

badkamer grijze terrazzo tegels witte accenten
Fotografie: Tom Kurek

6. Met zwarte details en glazen wanden

In het Capsule appartement in Ramat Gan, Israël, ontworpen door Studio Erez Hyatt, komt een moderne badkamer tot leven met een stoere uitstraling. De grijze terrazzo tegels, gebruikt op zowel de vloer als de wanden, worden gecombineerd met strakke zwarte details. De zwevende wastafel, kranen en douche voegen een minimalistisch en luxe karakter toe aan de ruimte.

grijze terrazzo tegels zwarte details badkamer
Project: Studio Erez Hyatt

Glaselementen en slimme verlichting zorgen voor een hotelachtige sfeer, terwijl het zwart en grijs perfect in balans blijven met de rest van het interieur. Dit ontwerp laat zien hoe terrazzo moeiteloos samengaat met donkere, moderne details voor een verfijnde look.

grijze terrazzo tegels zwarte details badkamer
Project: Studio Erez Hyatt

7. Grijze terrazzo tegels én wastafel

In de Villa Lake Como, ontworpen door Nomade Architettura Interior Design, wordt terrazzo niet alleen gebruikt voor de vloer en wanden, maar zelfs voor de wastafel. Deze op maat gemaakte wastafel vormt een prachtige eenheid met het donkergrijze badkamermeubel en voegt een strakke, moderne touch toe aan de badkamer.

badkamer ontwerp grijze terrazzo tegels en wastafel op maat
Fotografie: Simone Furiosi

De zwarte accenten, zoals de spiegel, kranen, en douchewand, versterken de strakke lijnen van het ontwerp en zorgen voor een chique en elegante sfeer. Het gebruik van grijs terrazzo in combinatie met deze donkere accenten creëert een harmonieus geheel, perfect voor een eigentijdse badkamer.

badkamer ontwerp grijze terrazzo tegels en wastafel op maat
Fotografie: Simone Furiosi
badkamer ontwerp grijze terrazzo tegels en wastafel op maat
Fotografie: Simone Furiosi

8. Combineren met groene tegels

In deze badkamer, ontworpen door Zeworkroom, is een frisse en moderne look gecreëerd door grijze terrazzo tegels te combineren met smalle verticale tegels in een pastelgroene tint. Deze groene tegels zijn geplaatst in de inloopdouche en voegen een speels en fris element toe aan het verder minimalistische ontwerp.

grijze terrazzo tegels badkamer groene tegels houten meubel
Visualization: Tasha Rizanova
grijze terrazzo tegels badkamer groene tegels houten meubel
Visualization: Tasha Rizanova

De houten details, zoals de deur en het zwevende badkamermeubel, zorgen voor een warme touch, terwijl de combinatie met terrazzo en groen een unieke uitstraling geeft. Dit ontwerp laat zien hoe terrazzo ook gecombineerd kan worden met kleur voor een verrassend effect.

grijze terrazzo tegels badkamer groene tegels houten meubel
Visualization: Tasha Rizanova

9. Lambrisering van grijze terrazzo tegels combineren met betonlook

In een badkamer ontworpen door ortho.architects, is grijze terrazzo op een unieke manier toegepast. In plaats van de hele wand te betegelen, is er een lambrisering gecreëerd met terrazzo tegels, die worden gecombineerd met lichtgrijze betonlook wandtegels aan de bovenzijde.

grijze terrazzo tegels grijze combineren betonlook badkamer
Visualization: Alina Aleinikova
grijze terrazzo tegels grijze combineren betonlook badkamer
Visualization: Alina Aleinikova

Het robuuste terrazzo komt ook terug in het dikke werkblad, dat gecombineerd wordt met een houten ladekast. Een ronde waskom en ingebouwde kast boven het toilet zorgen voor zowel esthetiek als functionaliteit. Dit ontwerp biedt een inspirerend voorbeeld van hoe terrazzo op subtiele, maar krachtige manieren kan worden toegepast.

Visualization: Alina Aleinikova

10. Met eikenhout voor een luxe warme look

In deze badkamer is gekozen voor een volledige toepassing van grijze terrazzo tegels, zowel op de vloer als op de wanden. Het resultaat is een naadloze, luxe uitstraling die doorloopt in het werkblad van de wastafel, dat ook van terrazzo is gemaakt.

grijze terrazzo tegels badkamer met eikenhout luxe warme look
Visualization: Leonid Sizikov
grijze terrazzo tegels badkamer met eikenhout luxe warme look
Visualization: Leonid Sizikov

De ontwerper heeft veel hout gebruikt, zoals een op maat gemaakte eikenhouten badkamermeubel en een schuifdeur die strak in de wand verdwijnt. In de douche is zelfs een wand bekleed met houtlook, dat perfect tot zijn recht komt dankzij een warme ledstrip langs het plafond. Dit ontwerp laat zien hoe terrazzo en hout samen een bijzonder luxe en warme sfeer kunnen creëren.

grijze terrazzo tegels badkamer met eikenhout luxe warme look
Visualization: Leonid Sizikov

Vragen

Deze badkamerontwerpen laten stuk voor stuk zien hoe mooi grijze terrazzo tegels kunnen zijn. We hopen dat we je een beter beeld hebben kunnen geven van wat voor sfeer en stijl er mogelijk is met deze prachtige tegels. Heb je verder nog vragen? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan deze pagina. Je kunt je vraag ook naar ons opsturen via ons contactformulier.

No Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *